Ο χώρος

Χορός, κίνηση, αυτοσχεδιασμός, contact improvisation, yoga, μασάζ, αναπνοή, shiatsu...
Πολλές διαφορετικές τεχνικές για να εξερευνήσεις τελικά το ίδιο πράγμα: το σώμα και την ψυχή... κι αυτά τα δύο στην ουσία είναι ένα.

Κι αν δοκιμάζαμε να βάλουμε όλες αυτές τις πρακτικές στην καθημερινότητά μας;
Να τις βγάλουμε λίγο από τα καθιερωμένα τους πλαίσια. Να δούμε πως μπορούν να συνδυαστούν. Να δούμε πώς εμείς μπορούμε να τις εξελίξουμε. Να πειραματιστούμε. Να δοκιμάσουμε νέες ιδέες, να εμπλουτίσουμε ίσως τις παλιές...

Το "δύο" είναι ένας χώρος ανοιχτός για τέτοια πειράματα, ανοιχτός για προτάσεις και δοκιμές.
Μας ενδιαφέρει κάτι;... Το δοκιμάζουμε κι ελπίζουμε να ενδιαφέρει κι άλλους για να το δοκιμάσουν μαζί μας...
Το μόνο που χρειάζεται είναι ανοιχτό μυαλό, περιέργεια και διάθεση για εξερεύνηση... τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στην πορεία

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

1η δράση


Ένας τυφλός κινητικός αυτοσχεδιασμός

Η όραση συνδέεται άμεσα με τις νοητικές μας λειτουργίες. Βλέπουμε κι αναλύουμε, συγκρίνουμε, κρίνουμε, φτιάχνουμε ιστορίες...
Στο πρώτο μας πείραμα θα δοκιμάσουμε να κλείσουμε τα μάτια και να αφεθούμε στις υπόλοιπες αισθήσεις.
Θα προσπαθήσουμε ν'ακούσουμε το σώμα μας και τις ανάγκες του - τα μικρά εσωτερικά ερεθίσματα που μπορεί να οδηγήσουν σε κίνηση ή σε ακινησία.
Και στη συνέχεια να αφουγκραστούμε τα σώματα των γύρω, να εκμεταλλευτούμε και να ακολουθήσουμε τα εξωτερικά ερεθίσματα που μας προσφέρουν. Αντιδρώντας πάντα στη στιγμή, στο τώρα. Απολαμβάνοντας τη στιγμή.
Απολαμβάνοντας την επαφή με το σώμα μας και το σώμα του άλλου μέσα σε μια φυσική ροή κίνησης που απαιτεί τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια.

Το πείραμα δεν απαιτεί καμιά ιδιαίτερη εμπειρία.
Απαιτεί χαλαρή διάθεση, χαλαρά ρούχα, ένα ζευγάρι κάλτσες και όρεξη να ανακαλύψουμε μαζί το πώς κινείται και αναδιοργανώνεται το σώμα μέσα από την επαφή και χωρίς τις προσδοκίες και τους περιορισμούς που θέτει η όραση.

Ημερομηνία δράσης: Κυριακή 27.02.2011, Ώρα 18:00
Χώρος "δύο", Ρόδων 7, Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής: groundtwo@gmail.com
Τηλέφωνα: 6977430771 (στέλλα), 6976289024 (βερονίκη)
(δωρεάν συμμετοχή)

1 σχόλιο: